Pages

Sunday, 7 April 2013

Udang Goreng Lemon dengan Rosemary

Lauk yang ringkas untuk di sediakan makan tengahari hari ini.  Sejak dua menjak husben lepas kena serangan jantung...lauk yang di masak...kebanyakkan nya kurang minyak atau tidak berkuah.... senang pun yer jugak..hehehe...jimaatt...


Kalau ikut kan biasanya mori akan buat sambal atau masak lemak cili api... tapi hari nie..mori nak goreng kering jer...simple... jom layan resepi yang telah mori campak campak kan dalam udang ni untuk perapan..


Resepi Udang Lemon dengan Rosemary

Bahan-bahannya:
20 ekor udang sederhana besar yang telah di bersihkan.
1 sudu makan sos tiram.
1 sudu teh daun rosemary kering
1 sudu makan paprika
1 sudu makan minyak zaiton
1/2 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu makan jus Lemon
Secubit garam

Cara-caranya:
Gaulkan ke semua bahan-bahan di atas dan perap kan selama 15 minit.
(Kalau nak lebih masa ikut suka) 
Panaskan Non Stick Pan.
Susunkan udang di dalam kuali yang telah panas.
Bila dah agak garing. Terbalikan.
Bila telah masak.  Angkat dan hidang dengan salad atau salsa.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...