Pages

Wednesday, 6 June 2012

Roti Gulung dengan Sausage

Sementara tunggu citer korea Miss Ahjummma mula... Mori N3 dulu menu mori buat tadi... Sebenarnya mori tak tau nak masak apa untuk dinner... husben dah kata.. tak mo makan nasi..  Semasa on the way balik keje...dok layan pikiran cari idea nak memasak.
Tetiba datang idea buat roti gulung dengan sausage ...dah lama tak buat menu nie.. bahan2 pon ada kat rumah. Apa lagi.. usai solat magrib... terus ajer ..buat kan menu nie... simple dan senang... anak mori pon tolong sama...mengacau...hehehe...

Tengah syok dok gulung roti.. ada orang bagi salam kat luar..upanya jiran datang.. eemm apa lagi.. rezeki dia .... dapat la dia merasa... kebetulan lak kawan tu berbadan dua... tengah berselera sungguh....  sempat juga dia cakap ....ntah ntah kembar kot dia ngandung... dia ni memang ada genetik kembar... hehehehe... kalau kembar pon apa salah nya.. tak leh nak jaga 2 baby...bagi kat mori sorang..hehehe... sedap aje cakap kan..

Resepi Roti Gulung dengan Sausage

Bahan-bahan
4 keping roti
4 keping sausage
2 biji telur
sedikit bread crumps
sedikit garam
sedikit lada hitam
sedikit marjerin

Cara-caranya
Rebus dulu sausage.(setengah masak saja)
Kemudian goreng kan dengan sedikit marjerin.
Tabur kan sedikit lada hitam.
Angkat dan ketepi kan.

Telur sebiji di pukul kembang dan di buat dadar sebanyak 4 keping
Roti di canai kan menjadi leper.
Gulung kan sausage tadi bersama telur.
Kemudian gulung kan dengan roti.
Celup kan dalam telur yang telah di pukul dengan sedikit garam.
Golek golek kan di atas piring yang telah di tabur kan bread crumps tadi.
Goreng kan dalam minyak panas.
Angkat dan toskan.
Sedia untuk di hidang. (Mori sediakan sos untuk di makan bersama)

4 comments:

  1. Salam ziarah,
    Kadang kala memang tak tau nak makan apa untuk dinner. Bagus juga idea roti sosej ni.

    ReplyDelete
  2. salam ziarah juga dari saya... cuba la... simple aje resepi..tapi mengenyangkan..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. resepi lama.... mak yang bagi idea...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...